• Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

ه گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری تسنیم، علی اوسط هاشمی امروز در نشست خبری سازمان تعاون روستایی خبر از ذخیره‌سازی 40 هزار تن پرتقال و 20 هزار تن سیب برای بازار شب عید داد.

وی افزود: 27 هزار تن خرید پرتقال تامسون انجام شده و مابقی آن در حال انجام است همچنین قرارداد خرید پرتقال والنسیای جنوب نیز بسته شده که با توجه به آغاز شدن فصل برداشت آن کارهای آن در حال انجام است.

اوسط هاشمی افزود: از 20  اسفندماه عرضه محصولات انجام می‌شود که قیمت آن در همان روز اعلام می‌شود و برای بر هم نخوردن قیمت‌ها در بازار از اعلام نرخ آن تا زمان یادشده خودداری می‌کنیم.

رئیس سازمان تعاون روستایی در پاسخ به نقش این سازمان در تنظیم بازار شب عید به تسنیم گفت: هر زمانی که احساس کنیم که قیمت کالایی در بازار در حال سقوط است برای تنظیم بازار آن وارد می‌شویم اما اگر قیمت محصولی در بازار برای مصرف‌کننده افزایش یافت ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی مسئولیت کنترل قیمتها را دارند و ارتباطی به ما ندارد.

هاشمی یادآور شد: در این راستا قیمت شیر خام برای دامداران را از 800 تومان به 1300 تومان رساندیم و مصمم هستیم قیمت آن به‌نرخ مصوب 1440 تومان برسد.

رئیس سازمان تعاون روستایی در پاسخ به سؤال دیگر تسنیم گفت: کارگروه اشتغال استانداریها برای پرداخت وام اشتغالزایی (از محل صندوق توسعه ملی) اقدام می‌کنند و ما کلیات طرح را مورد تأیید قرار داده‌ایم.

وی افزود: رسته‌های شغلی در استانهای مختلف کشور برای بهره‌گیری از وام اشتغالزایی روستایی و عشایری در نظر گرفته شده است که لیست آن در اختیار وزارت کار است.

هاشمی با انتقاد از تجارت چمدانی زعفران کشور گفت: همراه بردن نیم کیلویی زعفران در واقع اجحاف در حق تولید کننده بخش کشاورزی است و به تولیدات این بخش ضربه وارد می‌کند.

رئیس سازمان تعاون روستایی ادامه داد: از برندهای زعفران ایرانی باید حمایت شود تا تولیدکنندگان داخلی نیز ضرر نکنند و محصول آنها با نرخ کمی به فروش نرسد اما برخی به سازمان ما فشار می‌آورند تا برای حمایت از تولیدکنندگان و تنظیم بازار این محصول وارد نشویم.

وی یادآور شد: قرار نیست مانند ایالات متحده آمریکا خرید تضمینی کنیم و محصولات خود را در دریا بریزیم.

* قیمت زعفران یک میلیون افزایش یافت

هاشمی یادآور شد: بیش از 60 تن خرید تضمینی زعفران به قیمت 4 میلیون و 800 هزار تومان تا 5 میلیون و 200 هزار تومان انجام که عامل بالا رفتن قیمت این محصول به نفع کشاورزان شده است.

وی گفت: بعد از ورود دولت به بازار زعفران قیمت این محصول حدوئد یک میلیون تومان به نفع کشاورزان شده است.

رئیس سازمان تعاون روستایی در بخش دیگری از سخنان خود اتحادیه نخل داران ایجاد شده است گفت: در حالی که ما دومین تولید کننده خرما در د نیا هستیم اما نخل‌داران ما اتحادیه نداشتند که این امر می‌تواند نقش موثری در حمایت از تولید داشته باشد.

وی در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه طبق مصوبه دولت 25 درصد از ظرفیت میادین میوه وتره‌بار در اختیار تعاونی‌های تولیدی قرار می‌گیرد گفت: در برنامه ششم توسعه قرار است هر ساله 15 درصد به این رقم اضافه شود تا واسطه‌ای میان تولید و بازار نباشد. و نقش دلالها کم شود.

* خرید تضمینی خرما از امروز آغاز شد

هاشمی در این ارتباط گفت: گوجه‌ای که 900 تومان از کشاورزان بوشهری خریداری می‌شود با قیمت 2500 تومان در بازار به فروش می‌رسد که با کار ما نقش واسطه‌ها کم می‌شود.

رئیس سازمان تعاون روستایی با بیان اینکه خرید تضمینی خرما از امروز شروع شده است، گفت: خرید این محصول از امروز آغاز شده اما با این وجود ما نمی‌توانیم نرخ این محصول را اعلام کنیم.