• Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

صید ۱۲۰ هزار تنی ماهیان از فراساحل/پرداخت ۲۲ میلیارد تومان به ناوگان دزدزده

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران با اعلام این خبر گفت: مدیریت ناوگان‌های آب‌های دور نیاز به هماهنگی بین دستگاهی بیشتری داشت و در این راستا دستورالعملی ملی تهیه شد.

علی‌اصغر مجاهدی افزود: بر اساس این پیش‌نویس، وظایف و مسئولیت‌های ۱۰ سازمان و دستگاه اجرایی احصاء شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صیادان ایرانی برای صید تن‌ماهیان به آب‌های دور (فراساحل) می‌روند و از آمار ۲۷۰ هزار تنی صید این ماهیان عظیم‌الجثه، ۱۲۰ هزار تن از فراساحل انجام می‌شود.

مجاهدی با اعلام اینکه ۸۰۰ شناور صیادی فعال در آب‌های دور داریم، ادامه داد: وجود ناامنی‌های موجود در دریاها، امداد و نجات‌های ضروری، کنترل و بازرسی و... برخی مشکلاتی است که در آب‌های مشترک هرساله شاهد آن هستیم.

وی تصریح کرد: دوسوم کره زمین را آب تشکیل می‌دهد و حدود ۷۵ درصد این آب‌ها مشاع است، بنابراین نیازمند امنیت لازم و قوانین مناسب در این حوزه هستیم.

 

 

بهره‌مندی از خدمات کمیسیون‌های بین‌المللی با حل مشکلات بانکی

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران درباره وضعیت عضویت ایران در کمیسیون‌های بین‌المللی یادآور شد: ایران عضو کمیسیون تن‌ماهیان اقیانوس هند است و اگر مشکلات بانکی برای پرداخت حق عضویت هرچه سریع‌تر مرتفع شود، بهره‌وری از خدمات کمیسیون‌های بین‌المللی بهتر انجام می‌شود.

مجاهدی تأکید کرد: کشورهای عضو بر اساس ضریب پایبندی به قوانین صید هرساله مورد سنجش این کمیسیون قرار می‌گیرند، وضعیت ایران در این کمیسیون دارای ضریب ۷۵ درصد است، در حالی که ضریب متوسط منطقه ۵۵ است؛ بنابراین وضعیت کشورمان نزدیک به مطلوبیت، ارزیابی می‌شود.