کاشت ارگانیک هلو و میوههای نوبرانه توسط کشاورز لنگرودی + تصاویر
البته این میوه نوبرانه در مازندران نیز کشت و برداشت میشود ولی اغلب مردم هلو را بهعنوان میوه نوبرانه که در گلستان کشت میشود میشناسند.
هرچه از سمت گلستان بهطرف گیلان حرکت کنیم از میزان کشت هلو نیز کاسته میشود که به گفته کارشناسان کشاورزی دلیل آن را کم شدن آفتاب و افزایش رطوبت زمین دانستند که سبب قارچی شدن درخت و میوه میشود.
کارشناسان معتقدند به دلیل رطوبت بالای گیلان کاشت هلو در این منطقه صرفهی اقتصادی ندارد، زیرا رطوبت بالا در هلو سبب ایجاد بیماریهایی نظیر لبشتری، غربالی و شانکر و باعث از بین رفتن درخت میشود بهطوریکه در مناطقی مثل استان گلستان عمر مفید یک درخت هلو ۱۵سال است که این عدد در گیلان نهایت به ۵ تا۶ سال میرسد.
یکی از دلایل عدم کشت هلو خاصیت "ماندآبی" زمین است که باعث خشک شدن درخت هلو میشود.
"ماندآب" یا "هور" بهجایی در طبیعت میگویند که آب در آن مانده و گیاهان کوتاه بیشتر از جنس علف و نی بر آن روییده باشد.
"شعبانعلی مبتکری" کشاورز لنگرودی ساکن روستای خالکیاسر لنگرود ازجمله کشاورزانی است که با توجه به شرایط نامساعد گیلان بدون استفاده از سم و بهصورت ارگانیک هلو کاشت می کند.
وی که فاقد سواد کافی برای خواندن و نوشتن است با تحقیق و پژوهش به دنبال ایجاد خلاقیتهای منحصربهفرد در روشهای باغبانی است.
مبتکری امسال برای سومین بار دست به کاشت هلو زده است و کاشت شلیل، شبرنگ و دیگر میوههای نوبرانه از جمله طرح های این کشاورز لنگرودیی است و این در حالی است که اغلب باغبانان گیلانی به چنین ریسکی دست نمیزنند.
این کشاورز لنگرودی در گفتوگو با خبرنگار لنگر خبر با اشاره به دیگر فعالیتهایش در بخش کشاورزی به آموزش و تشویق باغبانان گیلانی اشاره میکند و میگوید: با راهنمایی و آموزش بیش از ۲۰۰ کشاورز به کاشت میوههای نوبرانه ترغیب شدهاند.
وی با بیان اینکه باغبان باید در تمام فصول میوه برداشت کند و زمین را صرف رقمهای تکمحصولی نکند، میافزاید: با این کار وقت باغبان بیهوده تلف نمیشود و با برداشت میوه در تقویت تولید ملی و درآمدزایی حرکت می کند./