• Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

معاون وزیر جهاد کشاورزی: ایران ویترین محصولات باغبانی در دنیاست



    تهران- ایرنا- معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران، ویترین محصولات باغبانی در دنیا به شمار می رود و انواع محصولات کشاورزی در جنوب و شمال کشور تولید می شود.
محمدعلی طهماسبی روز شنبه در بازدید از غرفه ایرنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در امر آسیب پذیری محصولات باغی باید پذیرفت که ریسک پذیرند چرا که در فضای باز تولید می شوند و تابع اقلیم هستند.
وی گفت: بر همین اساس خسارت هایی از جمله خشکسالی، تگرگ و سرمازدگی داشتیم و طی سال زراعی، سال گذشته خسارت هنگفتی داشتیم که دلیل اصلی آن نیز زنده بودن گیاهان بود.
معاون باغبانی وزارت جهادکشاورزی افزود: خسارات سال گذشته زراعی محصولات بسیار غیرمترقبه بود و علاوه بر سنگینی خسارات، بسیاری از محصولات باغی را نیز از بین برد.
طهماسبی ادامه داد: با توجه به اینکه ریسک همیشه برای بخش کشاورزی وجود دارد، اغلب دولت ها از کشاورزان حمایت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: رقم خسارات سال گذشته زراعی بالا بود اما دولت در ستاد بحران، سیاست هایی در نظر می گیرد که ارائه تسهیلات ارزان تر و یا بلاعوض از جمله آنهاست.
معاون باغبانی وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: سرما زدگی در دو نوع جبهه ای و منطقه ای رخ می دهد و گستره سرمای جبهه ای، بسیار فراگیر و مقابله با آن نیز بسیار دشوار است اما سرمازدگی های منطقه ای، قابل کنترل و مدیریت است و می توان بر اساس اقلیم آن محل، رقمی را تعیین کرد.
طهماسبی گفت: همچنین تکنیک هایی برای سرمازدگی ایجاد شده که از جمله آنها می توان به استقرار بخاری های باغی، چاهک معکوس، آبیاری شب سرمازدگی، مه در باغ، دمنده ها و تولید مولد در باغ اشاره کرد.
وی افزود: هم اکنون سقفی برای ارائه تسهیلات جبران خسارت باغبان ها در کشور وجود ندارد و میزان تسهیلات بر اساس میزان خسارات، تعیین می شود.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از دیروز، 5 آبان ماه با میزبانی از 940 رسانه در قالب 600 غرفه در مصلای امام خمینی(ره) تهران گشایش یافته و مراسم افتتاحیه رسمی آن صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه مطبوعات، محمد خدادی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمدعلی وکیلی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و مدیران مسئول مطبوعات و خبرگزاری ها و مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد.
در نمایشگاه امسال، 100 ماهنامه، 54 هفته‌نامه، 30دوهفته‌نامه،20 دوماه نامه،52 فصلنامه، بیش از 115 رسانه برخط (خبرگزاری و پایگاه خبری)، 7٠ رسانه محلی،منطقه‌ای و استانی و بیش از 60 روزنامه و موسسه مطبوعاتی در فضایی به مساحت بیش از 13 هزار متر مربع حضور دارند.
ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها و شماری از خانه‌های مطبوعات استانی از دیگر حاضران در نمایشگاه مطبوعات بیست و سوم هستند.
در بخش بین الملل، روزنامه نگارانی از 4 قاره به نمایشگاه می‌آیند و در نشست‌های تخصصی که موضوع اصلی آن «تعامل رسانه‌ای» است شرکت خواهند کرد.
برپایی بیش از ٣٠٠ نشست تخصصی و ارائه ٢٠ سخنرانی در بخش بین الملل به همت اداره کل رسانه های خارجی وزارت ارشاد در نمایشگاه مطبوعات امسال پیش بینی شده است و همزمان با اختتامیه این رویداد رسانه ای، مواسم معرفی و تجلیل از برگزیدگان پنجمین دوره جایزه درست نویسی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی برگزار خواهد شد.
چهار نمایشگاه عکس ملی و بین المللی، غرفه پیشکسوتان مطبوعات، دو غرفه ویژه مدافعان حرم، غرفه فرهنگ ایثار ‏و ‏مقاومت، غرفه محیط زیست و بحران آب در رسانه، گنجینه مطبوعات، ایستگاه طنز و کارتون، ایستگاه جوان و ‏مطبوعات، ‏ایستگاه کودک و نوجوان، غرفه اهدای رایگان مجلات، ایستگاه سلامتی (طب سنتی)، دمنوش‌خانه مطبوعات و کسب و ‏کارهای نوپا ‏از جمله برنامه های جنبی نمایشگاه مطبوعات امسال است.‏